Groepslessen voor jong & oud

Paardrijlessen op elk niveau

Ruiter en paard, op elk niveau voelen zich thuis op Manege Heemskerk. Paardrijden is een geweldige sport voor jong en oud(er). Ons team van enthousiaste gediplomeerde instructeurs en onze fijne paarden en pony’s staan voor u klaar. Heeft u, of uw kind, nog nooit gereden of heeft u al ervaring, wilt u een uurtje per week rijden ter ontspanning, buitenrijden of heeft u sportieve ambities? We hebben privé-lessen en leuke groepslessen op elk niveau. Veilig en plezierig paardrijden en dierenwelzijn staan bij ons voorop. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder en kom gauw eens langs tijdens openingstijden, u bent van harte welkom!

Beginnen met paardrijden

Wij proberen alle ruiters zo snel mogelijk te plaatsen. In de eerste lessen leer je de eerste beginselen van het paardrijden en wordt wederzijds vertrouwen tussen ruiter en paard opgebouwd. Als je de eerste beginselen onder de knie hebt en kan galopperen wordt in overleg met de instructeur de overstap gemaakt naar een volgende groepsles.

De lessen voor de beginnende jeugd worden gegeven op woensdag en op zaterdag. Beginnende volwassen ruiters kunnen meteen starten. De eerste lessen zijn altijd privé-lessen van een half uur. Ben je een (herintredende) ruiter met voldoende ervaring dan wordt in de eerste (privé)les samen bekeken in welke groepsles je het beste past.

Tarieven

Wanneer je begint met paardrijden kun je er voor kiezen een proefles (zie tarief losse les) uit te proberen. Daarna is het gebruikelijk om een 10 rittenkaart te nemen. Met een 10 rittenkaart ben je verzekerd van een plaats in de les. Daarnaast biedt een tien rittenkaart nog meer voordelen, zoals korting op buitenritten en andere activiteiten.

De eerste les

Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent (bij de eerste groepsles graag half uur voor aanvang aanwezig zijn). Voor de eerste les kan je je melden in de kantine van Manege Heemskerk. Daar kan je de lesovereenkomst invullen en contant of per pin afrekenen. 30 minuten voor aanvang van de les worden de pony’s/paarden ingedeeld door de instructeur.

Beginners worden eerst nog geholpen met poetsen, op- en afzadelen. Het is wel de bedoeling dat je dit zelf gaat leren. Hiervoor hebben wij eens in de zoveel tijd poets, op- en afzadel lessen . Het is nuttig om deze lessen vaker te volgen.

Veiligheidscap is verplicht en wij adviseren een bodyprotector te dragen.