Buitenritten

Een duinrit duurt  2 uur, een strandrit 3 uur. De grootte van een groep hangt af van de hoeveelheid inschrijvingen. Om het buiten rijden veilig en aangenaam te laten verlopen zijn er een aantal zaken van belang:

GIDS VERPLICHT

Voor iedere ruiter is het verplicht een gids mee te nemen. Onze gidsen rijden al jaren in het gebied en kennen alle ruiterpaden. Zo hoeft u niet op de weg te letten en kunt u genieten van de prachtige natuur en de paarden.

DUINKAART

Om toegang te krijgen tot het duinreservaat dient u over een duinkaart te beschikken, dit is een toegangsbewijs voor het duingebied. Bij de buitenritten van Manege Heemskerk zit de duinkaart bij de prijs inbegrepen.

VOORSCHRIFTEN

Een goede cap (CE-gekeurde veiligheidscap) is verzekeringstechnisch verplicht en staat dus niet ter discussie. Zo nodig zijn deze bij ons te leen. Liefst zien we ruiters in een rijbroek en rijlaarzen. Wanneer men geen rijbroek of rijlaarzen heeft dient men rekening te houden met het volgende: Geen spijkerbroek, of broeken met dikke naden aan de binnenkant van je been. Door wrijving kan je lelijke schaafplekken aan de binnenkant van je knie verwachten. Een comfortabele sport/joggingbroek/legging is ook prima. Het belangrijkst is dat je een goede cap hebt, chaps of laarzen (met een kleine hak) en eventueel een bodyprotector. Wanneer schoeisel niet geschikt blijkt te zijn hebben wij géén leenlaarzen en is rijden niet verantwoord. We zullen de ruiter dan uit moeten sluiten van deelname en dat is altijd naar. Voorkom deze teleurstelling en bel ons bij twijfel.