Buitenritten

Beginners Bosrit van 1 uur:

Wij rijden in kleine groepjes van maximaal 6 ruiters.  Dit is voornamelijk een rit in stap en draf naar mate de groep dit aan kan (er wordt niet gegaloppeerd).

Deze rit is speciaal voor de beginnende ruiter of de ruiter met (nog) geen ervaring. Deze rit kan ook met een prive gids geboekt worden (tegen een toeslag)  zodat er naar je/jullie eigen niveau gereden wordt.

Gevorderde Bos/Duinrit van 2 uur:

Deze rit is alleen voor de gevorderde ruiter die de galop goed beheerst. Gedurende de rit gaan we stappen, draven en galopperen.

Gevorderde Strandrit van 3.15 uur:

Deze rit is voor zeer ervaren ruiters die de rengalop beheersen.

We rijden door het bos en duin naar het strand en daarna weer terug

Tevens geldt bij ons voor onze beginnersritten een minimale leeftijd van 10 jaar. Het maximale gewicht is 95 kilo.

Eenmaal op buitenrit en de ruiter ziet toch af van de buitenrit, wordt er geen geld geretourneerd. Buitenritten worden gereden op eigen risico.

 

Aanbetalingen en annuleringsbeleid:

Wij werken met aanbetalingen. Een week van te voren dient de helft van het totaalbedrag aanbetaald te worden om de reservering definitief te maken.  Wordt er geen aanbetaling gedaan wordt de plek vergeven. Dit kan via onze bankgegevens of via het ideal linkje.

Wij hanteren het volgende beleid:

  • Indien de rit niet door kan gaan graag 48 uur van te voren verplaatsen naar een andere datum.
  • Indien de rit  24 uur  van te voren wordt afgezegd wordt de aanbetaling niet terugbetaald.
  • Bij slechte weersomstandigheden kunnen wij de rit annuleren, dit doen we uiterlijk de dag voor de geboekte rit.

Een duinrit duurt  2 uur, een strandrit 3 uur. De grootte van een groep hangt af van de hoeveelheid inschrijvingen. Om het buiten rijden veilig en aangenaam te laten verlopen zijn er een aantal zaken van belang:

GIDS VERPLICHT

Voor iedere ruiter is het verplicht een gids mee te nemen. Onze gidsen rijden al jaren in het gebied en kennen alle ruiterpaden. Zo hoeft u niet op de weg te letten en kunt u genieten van de prachtige natuur en de paarden.

DUINKAART

Om toegang te krijgen tot het duinreservaat dient u over een duinkaart te beschikken, dit is een toegangsbewijs voor het duingebied. Bij de buitenritten van Manege Heemskerk zit de duinkaart bij de prijs inbegrepen.

VOORSCHRIFTEN

Een goede cap (CE-gekeurde veiligheidscap) is verzekeringstechnisch verplicht en staat dus niet ter discussie. Zo nodig zijn deze bij ons te leen. Liefst zien we ruiters in een rijbroek en rijlaarzen. Wanneer men geen rijbroek of rijlaarzen heeft dient men rekening te houden met het volgende: Geen spijkerbroek, of broeken met dikke naden aan de binnenkant van je been. Door wrijving kan je lelijke schaafplekken aan de binnenkant van je knie verwachten. Een comfortabele sport/joggingbroek/legging is ook prima. Het belangrijkst is dat je een goede cap hebt, chaps of laarzen (met een kleine hak) en eventueel een bodyprotector. Wanneer schoeisel niet geschikt blijkt te zijn hebben wij géén leenlaarzen en is rijden niet verantwoord. We zullen de ruiter dan uit moeten sluiten van deelname en dat is altijd naar. Voorkom deze teleurstelling en bel ons bij twijfel.