Meest gestelde vragen

hoeveel RIJERVARING heb ik nodig?

Om buiten te mogen rijden bij Manege Heemskerk hoeft u niet in bezit te zijn van een ruiterbewijs. Wel wordt er van u verwacht dat u uw paard onder controle kunt houden en dat u voldoende paardrij-ervaring heeft om te kunnen deelnemen aan een buitenrit. U moet kunnen draven en galopperen. Tevens dient u voldoende conditie te hebben om een rit van twee a drie uur vol te kunnen houden. Al onze buitenritten staan onder deskundige begeleiding, de gids bepaalt het tempo van de rit. De duinritten duren normaal gesproken twee uur en strandritten drie uur en worden worden zowel doordeweeks gereden als in het weekend gereden. Om het ook voor de paarden aangenaam te houden geldt er voor de ruiter een maximaal gewicht van  95  kilo.

 

Hoe kan ik de buitenrit annuleren?

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen met een buitenrit dan dien je te annuleren, dit kan tot 24 uur van tevoren. Buiten deze termijn worden de kosten voor de rit in rekening gebracht. (Aanbetalingen worden niet retour gedaan)

Annuleren kan alleen telefonisch of bij een personeelslid (in de kantine) op de manege.

Wanneer gaat de buitenrit niet door?

De buitenritten gaan altijd door, ook als het weer minder mooi is. Indien er door omstandigheden toch niet gereden kan worden dan nemen wij contact met u op. Dan kunt u kiezen om een andere datum te prikken of uw aanbetaling volledig terug te krijgen.

Aanvullende informatie

  • Wij hanteren een gewichtslimiet van 95 kilogram.
  • U kunt ook voor een privé gids kiezen daar zijn wel extra kosten aan verbonden.